'Kotick blijft CEO als Activision Blizzard overname niet doorgaat'

News
maandag, 13 februari 2023 om 11:00
Bobby Kotick is omstreden als de CEO van Activision Blizzard en het leek erop dat hij zou vertrekken. Maar nu blijft Kotick naar verluidt aan als CEO wanneer de overname door Microsoft niet doorgaat.
Door alle omstandigheden rondom de overname van Activision Blizzard, zou je bijna vergeten dat vlak daardoor er enorm veel kritiek was op de uitgever. Uit een onderzoek bleek namelijk dat er flinke misstanden aan de orde zijn bij het bedrijf, van seksuele intimidatie tot aan ‘giftig’ gedrag op de werkvloer.
Daardoor kwam CEO Bobby Kotick ook onder vuur te liggen. Het leek er dan ook sterk op dat de topman zijn functie zou verliezen, maar dat hij alleen nog aan zou blijven om de deal met Microsoft af te ronden. Het duurt nu alleen al langer dan een jaar en de overname is er nog steeds niet doorheen, omdat verschillende waakhonden dwars liggen.
Als de overname toch niet kan doorgaan, dan blijft Bobby Kotick nu alleen wel aan als CEO. Dat meldt Fox Business. De publicatie heeft dat van bronnen vernomen ‘dichtbij de situatie’.

Gouden handdruk voor Kotick

In het geval dat deal wel doorgaat, dan lijkt het zeer waarschijnlijk dat Kotick wordt vervangen. Phil Spencer heeft immers al harde kritiek geuit op de topman en zijn afhandeling van de misstanden bij Activision Blizzard. Uit het bewijs blijkt namelijk dat Kotick al lang van de problemen afwist en er zelfs aan heeft bijgedragen, door een oud-werknemer met een klacht te bedreigen.
Kotick zal Activision Blizzard in ieder geval niet met lege handen verlaten als de deal groen licht krijgt. In dat geval krijgt de topman namelijk ‘honderden miljoenen dollars’, door de aandelen die hij in bezit heeft.