Dit zijn de populairste Houses in Hogwarts Legacy

News
maandag, 13 februari 2023 om 10:30
hogwarts legacy professor weasleyf1675675015
Hogwarts Legacy is eindelijk uit en spelers kunnen daardoor nu zelf een student aan de hogeschool voor magie worden. Uiteraard word je ook onderverdeeld in één van de Houses en dit zijn de populairste keuzes.
Je mag jezelf natuurlijk nog niet officieel student noemen aan Hogwarts wanneer je niet toegewezen bent aan een huis door de legendarische Sorting Hat. Dat is dan ook een belangrijk moment in Hogwarts Legacy. Aan de hand van een paar vragen zal de Sorting Hat het perfecte huis voor je uitzoeken - maar je kan altijd nog je eigen keuze forceren als je niet tevreden bent.
Je zou waarschijnlijk verwachten dat de meeste spelers zich aangetrokken voelen door Gryffindor. Dat is immers het huis van Harry, Ron en Hermione in de boeken en films. Maar dat blijkt niet het geval te zijn. Dat kunnen we namelijk opmaken uit de Achievement/Trophy die spelers krijgen voor een bepaalde main story quest, die uniek is voor elk van de Houses.
Onder PlayStation-spelers is House Slytherin het meest populair met 13,65 procent, gevolgd door Gryffindor (11,13 procent), Ravenclaw (8,5 procent) en Hufflepuff (6,67 procent). Die rangorde is precies hetzelfde onder Xbox-gamers. Op Steam zijn de verhoudingen juist weer heel anders. Op dat platform is Ravenclaw het populairst, met vlak daarachter Slytherin. Gryffindor en Hufflepuff zitten er een flink stuk achter.

Hogwarts Legacy zeer populair

Ondanks dat er kritiek is op Hogwarts Legacy vanwege J.K. Rowling en er zelfs een oproep was tot een boycot, doet de nieuwe game het enorm goed. Zo is er een record verbroken op Twitch en mag de game zich ook rekenen tot één van de grootste releases op Steam aller tijden. Alleen Cyberpunk 2077 heeft als pure singleplayer game meer concurrent players gehad.
Wil je Hogwarts Legacy spelen op de PlayStation 4, Xbox One of Nintendo Switch, dan moet je nog even geduld hebben. De PS4- en Xbox One-versies zijn namelijk uitgesteld tot 4 april, terwijl de Switch-versie verschijnt op 25 juli.