Komt Red Dead Redemption 2 ook naar de Switch?

News
dinsdag, 26 september 2023 om 9:30
red dead redemption 2 headerf1636361601
Eerder dit jaar is Red Dead Redemption dertien jaar na dato aangekondigd voor de Nintendo Switch. Het lijkt erop dat het binnenkort ook tijd is voor Red Dead Redemption 2.
Er gingen lange tijd geruchten over een remaster of remake van de originele Red Dead Redemption, die in 2010 uitkwam voor de PlayStation 3 en Xbox One. Uiteindelijk bleek het project van Rockstar niet te gaan om een remaster, maar om een directe port van de western game naar de Nintendo Switch en PlayStation 4. De multiplayer is alleen wel geschrapt uit de nieuwe versie. Dat de port ook nog eens voor de volle pond wordt verkocht, viel niet bij iedereen even goed.
Nu lijkt het erop dat Rockstar misschien ook de sequel - of beter gezegd de prequel - naar de Nintendo Switch brengt. Er is namelijk een rating online opgedoken van de Braziliaanse classification board. Normaal worden nieuwe games en ports een paar weken tot maanden voor release beoordeeld door classification boards om er een leeftijdsadvies op te plakken.

Next-gen Red Dead Redemption 2?

Met een beoordeling van Red Dead Redemption 2 zou je misschien ook denken dat er een nieuwe versie komt voor de next-gen consoles. Momenteel is de game namelijk alleen beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Maar die platformen worden niet genoemd in de rating.
Vorig jaar waren er nog veel geruchten dat Rockstar bezig is met een next-gen upgrade voor Red Dead Redemption 2. Op een gegeven moment werd alleen gemeld dat de ontwikkeling voor die versie was gestopt, omdat alles werd gezet op de ontwikkeling van GTA 6.