Red Dead Redemption komt snel naar Nintendo Switch en PS4

News
dinsdag, 08 augustus 2023 om 9:00
red dead redemption 1f1652950472
Dertien jaar na release komt Red Dead Redemption naar de Nintendo Switch en PlayStation 4. Zo heeft Rockstar Games bekendgemaakt.
Red Dead Redemption kwam in 2010 uit op de Xbox 360 en PlayStation 3. De game was ook te spelen op de PlayStation 4 via PlayStation Now. In oktober vorig jaar werd de game alleen verwijderd, waardoor gamers met een PS4 geen toegang meer hadden tot de game. Daar komt nu dus verandering in.

Red Dead Redemption komt officieel naar zowel de PS4 als de Nintendo Switch. Vanaf 17 augustus is de game digitaal verkrijgbaar. Liever de fysieke versie? Dan moet je wachten tot 13 oktober.
Het gaat overigens om een port met hier en daar wat verbeteringen, geen remaster of remake. Ook de uitbreiding Undead Nightmare komt naar de consoles. Red Dead Redemption II was al verkrijgbaar voor de PS4. Of dit vervolg ook naar de Switch komt is nog niet bekend.

Is er ook een Red Dead Redemption remaster in de maak?

Er gaan al langer geruchten rond dat er een remaster van Red Dead Redemption in de maak is. Zo kreeg de game een nieuwe leeftijdsclassificatie in Zuid-Korea, iets wat meestal alleen gebeurt wanneer een game bestaat en grotendeels af is. Daarnaast dook er eind vorige maand een nieuw logo voor de game op. Volgens een insider wordt de remaster deze maand onthuld.
Het lijkt er nu op dat al dit 'bewijs' voor een remaster in werkelijkheid hintte op het bestaan van de PS4 en Nintendo Switch port.