‘Enorm geliefde serie krijgt een reboot’

News
dinsdag, 26 september 2023 om 10:00
the officef1631611942
Het lijkt erop dat een enorm geliefde serie een reboot krijgt. De originele showrunner van de Amerikaanse versie van The Office zou in de startblokken staan om een nieuwe versie te maken. Daarvoor moet er wel eerst een formeel einde komen aan de schrijversstaking.
De schrijversvakbond WGA en de grote studio’s van Hollywood zijn het eens kunnen worden over een nieuwe deal. Daardoor staan producties die de afgelopen vijf maanden hebben stilgelegen weer helemaal in de startblokken. Eén project dat zodra de staking officieel voorbij is kan beginnen is een reboot van The Office, zo meldt Puck News (via Collider).
Puck News schrijft dat er verschillende producties weer op gang komen en dat de industrie langzaam weer als normaal gaat werken. Eén van de weinige projecten die bij naam genoemd wordt is een reboot van The Office, onder leiding van Greg Daniels. Daniels maakte ook de eerdere Amerikaanse versie van de serie, die liep van 2005 tot 2013.
De serie was destijds enorm populair en heeft nog altijd veel fans. Hij is niet alleen grappig, maar was ook enigszins revolutionair voor sitcoms: veel andere series lieten in navolging van The Office ook de laugh track vallen en deden soms zelfs de documentaire-stijl na. Er gingen al langer geruchten over een reboot van de serie.

Komt de originele cast terug voor een The Office reboot?

Het is vooralsnog onduidelijk of de reboot van The Office ook personages terug zal brengen. Enkele acteurs, waaronder John Krasinski (Jim Halpert) hebben in het verleden interesse getoond. Tegelijkertijd heeft Greg Daniels juist aangegeven dat een reboot waarschijnlijk meer een uitbreiding van het universum is dan een voortzetting van de originele serie.