Deze Star Wars easter egg leidt tot bizarre theorie

News
dinsdag, 26 september 2023 om 9:00
Star Wars zit vaak vol easter eggs en de nieuwe serie Ahsoka is daarop geen uitzondering. Veel easter eggs zijn vooral leuk, maar soms komt er iets voorbij dat de tongen een beetje losmaakt. Zo denken fans door een easter egg dat een nieuw personage in Ahsoka een duister motief heeft.
Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers voor Ahsoka!
Het zogenaamde Mandoverse, bestaande uit Disney+-series die zich ongeveer 5 jaar na Return of the Jedi afspelen, wordt een interessante kant op gestuurd door Ahsoka. Dat heeft deels te maken met de langverwachte terugkeer van Grand Admiral Thrawn, maar ook met twee nieuwe personages. Baylan Skoll (Ray Stevenson) en Shin Hati (Ivanna Sakhno) stelen volgens veel kijkers de show, maar wat ze precies willen is nog de vraag.
Sommige fans hebben nu een theorie dankzij een apparaat dat Baylan om zijn pols draagt. Daarop zijn letters te zien in het Aurebesh-schrift van Star Wars, die vertaald kunnen worden als Luke, Leia, Han, Chewie, R2-D2, C-3PO en Ben. Het lijkt een onschuldige verwijzing naar het gezelschap dat in de Millennium Falcon op pad ging in A New Hope, maar sommige fans denken dat het meer is. Het zou gaan om een hitlist van personages die Baylan uit de weg wil ruimen om een cyclus van verwoesting te doorbreken (Ben zou daarbij de nog jonge Ben Solo zijn en niet Ben Kenobi).
Er zijn ook fans die denken dat bepaalde elementen uit de oude Thrawn-trilogie weer canon worden. Zo zou Baylan een nieuwe versie kunnen zijn van Joruus C’Baoth, een Jedi die in de oude boeken de hulp van Thrawn inschakelde om de Skywalker-familie aan zijn kant te krijgen. Anderen denken dat Shin Hati Luke Skywalker op gaat jagen, precies zoals Mara Jade dat ooit deed in de Legends-continuïteit.

Is deze Ahsoka easter egg betekenisloos?

Het is natuurlijk niet onmogelijk dat Ahsoka-bedenker Dave Filoni inspiratie haalt uit oudere boeken, maar we mogen ook zeker niet vergeten dat een easter egg soms niet meer is dan een easter egg. In The Mandalorian seizoen 3 was er bijvoorbeeld Aurebesh in beeld die vertaald werd als “Dit betekent niets, maar fans gaan dit vertalen”. Voorlopig is het de veiligste aanname om ervan uit te gaan dat de namen van de Millennium Falcon-bemanning uit A New Hope niet meer zijn dan een easter egg voor oplettende fans.

Populair Nieuws