Klassiek Nintendo-personage krijgt nieuwe naam

News
donderdag, 20 april 2023 om 14:00
the super mario bros movie nl st 8 jpg sd high copyright 2022 nintendo and universal studiosf1687511340
Nintendo heeft stapels personages, die soms lange tijd van de aardbodem verdwijnen. Maar een klassiek personage komt nu weer bovendrijven. Dat gaat alleen wel gepaard met een nieuwe naam.
Voordat Mario de ster van de Super Mario-reeks werd, was hij al de held van een paar andere games. In 1984 verscheen hij bijvoorbeeld in Wrecking Crew, waarin hij wordt tegengewerkt door Spike. Dat personage is daarna niet vaak meer voorgekomen en was door veel jonge fans al min of meer vergeten, totdat hij opdook in The Super Mario Bros. Movie.
Spike krijgt alleen een nieuwe naam, zo bevestigt Nintendo. Er is weliswaar niets mis met de naam Spike, maar zijn Japanse naam was “Blackie”, wat opgevat kan worden als scheldwoord voor zwarte mensen. Daarom verandert Nintendo die naam nu.

Spike wordt internationale naam vanaf de Mario film

De aankondiging is gedaan in de aanloop naar de Japanse release van The Super Mario Bros. Movie. In de film en andere mogelijke toekomstige verschijningen zal de naam “Blackie” vervangen worden door Spike. In Japan krijgt het personage dus de naam die hij in Amerika en Europa al had.
De Mario film is in de meeste landen nu al een tijdje uit en is over het algemeen een enorm succes. Hij is de best verdienende game-film ooit en lijkt zeker een miljard dollar op te gaan brengen. Het nummer Peaches, dat Jack Blacks versie van Bowser in de film ten gehore brengt, is bovendien te vinden in de Billboard top 100.