Amazon heeft bizarre Lord of the Rings aanklacht aan de broek

News
donderdag, 20 april 2023 om 13:30
lord of the ringsf1637942842
Vorig jaar begon Amazon na jaren ontwikkeling eindelijk met het uitzenden van een Lord of the Rings-serie. Op basis van de appendixen van The Lord of the Rings vertelt de serie een verhaal dat zich ver voor de bekende verhalen van Bilbo en Frodo afspeelt. Maar Amazon is nu aangeklaagd, omdat het bedrijf niet alleen uit de appendixen zou hebben geput voor inspiratie.
The Rings of Power, de Lord of the Rings-serie van Amazon, is gebaseerd op informatie uit de appendixen van The Lord of the Rings. Maar een fanfiction-schrijver beweert nu dat ook zijn werk is gebruikt door Amazon. Demetrious Polychron schreef het op The Lord of the Rings-gebaseerde werk “The Fellowship of the King” en beweert dat The Rings of Power overeenkomsten vertoond met zijn werk (via PC Gamer).
Daarom heeft Polycrhon Amazon en het Tolkien Estate aangeklaagd voor schending van zijn auteursrecht. Hij heeft zijn werk ooit aangeboden aan het Tolkien Estate in de hoop op een samenwerking, voordat The Rings of Power begon met filmen. Nu ziet Polychron overeenkomsten tussen de serie en zijn boek, die volgens hem geen toeval kunnen zijn.
Er komt bijvoorbeeld een Harfoot voor in The Rings of Power met de naam Elanor. Een Harfoot is een ras dat de voorloper is van een Hobbit en in Polychrons werk komt een Hobbit genaamd Elanor Gamgee Gardner. Polychron is van mening dat de overeenkomsten tussen de namen en rassen van deze personages een schending is van zijn copyright.

Is Amazon in de problemen door The Rings of Power?

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Amazon daadwerkelijk in de problemen komt door deze aanklacht. Polychron mag dan een Hobbit genaamd Elanor opvoeren, maar het personage is letterlijk bedacht door J.R.R. Tolkien, dus het is lastig te verdedigen dat dit voorbeeld een idee van Polychron is. Bovendien kan Amazon ongetwijfeld zeer goede advocaten betalen.

Populair Nieuws