Super Mario film grootste gameverfilming ooit

News
zaterdag, 15 april 2023 om 9:30
the super mario bros movie nl st 8 jpg sd high copyright 2022 nintendo and universal studiosf1687511340
The Super Mario Bros. Movie draait sinds vorige week in de bioscoop en is nu al een razend succes. Hoewel er veel twijfel was over of deze verfilming van de geliefde Italiaanse loodgieter wel wat zou worden – zowel doordat de film gemaakt werd door Illumination en door de casting van Chris Pratt – heeft de film nu al het tegendeel bewezen.
The Super Mario Bros. Movie heeft nu al wereldwijd meer dan 500 miljoen dollar opgehaald. Daarmee is het niet alleen de grootste film van het jaar tot nu toe, maar ook de grootste gameverfilming ooit (per Variety). Ter vergelijking: Pokémon: Detective Pikachu haalde in totaal 433.9 miljoen dollar op. Aangezien Mario nog maar net in de bioscoop draait, zal de film hoogstwaarschijnlijk nog ver boven dit bedrag uitkomen.
Binnen vijf dagen na release brak de film overigens nog een ander record: de meest succesvolle opening voor een animatiefilm. Dat record lag lange tijd bij Frozen met 358 miljoen dollar.

Meerdere Mario-films op komst

De film had een budget van een ‘magere’ 100 miljoen dollar. De animatiefilms van Disney en Pixar kosten meestal het dubbele. Mario haalt dus een hoop geld op voor Illumination en Nintendo, dus meerdere films kunnen zeker niet uitblijven. Shigeru Miyamoto liet eerder dan ook al weten dat The Super Mario Bros. Movie nog maar het begin is van de samenwerking tussen Nintendo en Illumination en dat was nog vóór de film hier en daar records verbrak.
Uiteraard hoeft deze samenwerking niet alleen nieuwe Mario-films te betekenen. Hoewel Miyamoto nog geen concreet antwoord kon geven op de vraag of we ook films gebaseerd op andere franchises, zoals The Legend of Zelda, kunnen verwachten, denkt hij wel dat er ‘in de toekomst kansen zullen zijn’.