Kijkcijfers The Last of Us nemen enorm toe

News
dinsdag, 24 januari 2023 om 16:00
the last of us bella ramseyf1673953745
HBO verbaast vriend en vijand met The Last of Us. De serie is aanzienlijk beter dan doorgaans van films en series gebaseerd op games wordt verwacht. De kijkcijfers voor aflevering twee bewijzen het succes opnieuw.
Aflevering één van The Last of Us was een goede binnenkomer. Het was de op één na best bekeken eerste aflevering van een HBO serie ooit (House of the Dragon staat op plek één). Op de eerste avond dat hij beschikbaar was werd hij in de VS alleen al zo’n 4,7 miljoen keer bekeken.
Met aflevering twee gaat het nog beter: die is op zondagavond 5,7 miljoen keer bekeken, 22 procent meer dan de eerste aflevering, zo meldt Variety op basis van cijfers van HBO en Nielsen. Die toename is historisch voor HBO. Het is de grootste toename in kijkcijfers die de zender ooit heeft gehad voor een tweede aflevering.
Cijfers voor beide afleveringen groeien bovendien hard door. Meestal is het publiek op de eerste avond dat een aflevering beschikbaar is maar tussen de 20 en 40 procent van het totale bereik dat die aflevering zal hebben. Aflevering 1 van The Last of Us staat een week later bijvoorbeeld op ruim 18 miljoen kijkers en de teller loopt vanzelfsprekend ook voor aflevering 2.

Hoe lang is The Last of Us?

Uiteindelijk krijgt het eerste seizoen van de serie negen afleveringen, waarin het verhaal van de eerste game verteld wordt. De serie krijgt bijzonder goede recensies en een tweede seizoen dat het verhaal van The Last of Us Part 2 vertelt lijkt zeker niet uitgesloten. Bedenker Neil Druckmann heeft aangegeven het verhaal niet verder te laten gaan na The Last of Us Part 2, in ieder geval niet zolang een derde game er nog niet is.