Je kan de nieuwe Mac app voor WhatsApp nu zelf uitproberen

News
dinsdag, 24 januari 2023 om 15:30
whatsapp g644384112 1920f1658738905
WhatsApp is bezig om de chatdienst beter te laten werken op andere platformen dan op je smartphone. Daarom is er een nieuwe Mac app gelanceerd die je nu zelf kan uittesten.
Voor nieuwe features organiseert WhatsApp vaak beta-programma’s, maar die zijn over het algemeen wel exclusief voor een geselecteerd aantal gebruikers. Dat was eerst ook het geval voor de nieuwe Mac app voor WhatsApp, maar daar is nu verandering in gebracht.
WABetaInfo meldt namelijk dat je de vernieuwde app nu voor iedereen te installeren is op macOS. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat het nog steeds gaat om een beta-versie van de applicatie, dus het is mogelijk dat niet alle onderdelen werken naar behoren of dat sommige elementen aangepast worden. De app is hier te downloaden op de officiële website van WhatsApp.

Wat brengt de nieuwe app?

Op macOS was hiervoor alleen een web app beschikbaar voor WhatsApp. Dat betekende dat je simpelweg moest gaan naar de website van web.whatsapp.com. De nieuwe applicatie is juist een native app. Die versie gaat efficiënter om met de middelen van de Mac en de UI is ook makkelijk om te navigeren.
Volgens WABetaInfo is de de app gemaakt via Catalyst, een programma van Apple om het makkelijker te maken om iPad apps naar macOS te brengen. Opvallend genoeg is er alleen geen iPad app nog voor WhatsApp.