HBO serie The Last of Us zorgt voor enorme verkoopboost

News
maandag, 23 januari 2023 om 14:00
last of us remastered 2f1577464431
De nieuwe HBO serie The Last of Us is niet alleen een succes op het TV-scherm. Ook de game waar het op gebaseerd is vliegt ineens de winkel weer uit.
Dat HBO met The Last of Us een hitserie te pakken heeft staat buiten kijf. De recensies zijn lovend en ook onze Luuc was bijzonder te spreken over de seizoensopening. Ook op social media wordt de serie lovend besproken door fans. Mede door dit enorme succes is ook de interesse in de game waar de serie op gebaseerd is enorm aangewakkerd.
Volgens gamesindustry zijn de verkopen van The Last of Us Part 1 met maar liefst 237% gestegen in het Verenigd Koninkrijk. Daarmee is de game overigens nog niet terug te vinden in de top-10 van de game-verkopen, maar komt het op een respectabele 20e plek.
Ook de PS4-versie van de game lift mee op het succes van de tv serie, de verkoop van The Last of Us: Remastered, ging zelfs met 332% omhoog. De game kwam daarmee op een 32e plek terecht. Dat is zeker niet slecht voor een game die in 2014 uitkwam.
Deze cijfers gelden overigens alleen voor de fysieke verkoop en in het Verenigd Koninkrijk, begin februari zal Sony de verkoopcijfers van de digitale games bekendmaken.

The Last of Us is een groot succes

Terwijl de positieve berichten over The Last of Us blijven binnenstromen wordt op Social Media de draak gestoken met eerdere game-adaptaties die vaak een stuk minder succesvol waren. Met name het recente Halo moet het daarbij flink ontgelden.
Daarbij wordt veelal verwezen naar het feit dat Naughty Dog met de HBO versie van The Last of Us dicht bij het origineel gebleven is, waar Halo met stevige kritiek ontvangen werd vanwege de vele cruciale afwijkingen van het originele verhaal.
Zo waren velen niet blij dat Master Chief al vroeg in de serie zijn iconische helm afzet en zelfs zijn maagdelijkheid in de serie verliest.
Toch hebben ook fans van Halo veel om naar uit te kijken: de tv serie van Halo is vernieuwd voor een tweede seizoen en 343 industries verzekerde in een tweet dat er nieuwe games in de Halo franchise uit zullen blijven komen.

Populair Nieuws