The Last of Us doet meteen zeer goede zaken voor HBO

News
dinsdag, 17 januari 2023 om 21:30
the last of us bella ramsey pedro pascalf1673953542
Vanaf deze week is The Last of Us te zien op HBO en HBO Max. De nieuwe serie doet gelijk zeer goede zaken voor de zender, met een indrukwekkende première!
De afgelopen jaren heeft HBO veel kijkers weten aan te trekken, maar daarbij was het wel grotendeels afhankelijk van het enorme succes van Game of Thrones. Nu de serie is gestopt, is de zender op zoek naar nieuwe topseries om een groot publiek aan te binden. Dat is vorig jaar al gelukt met House of the Dragon en dat lijkt nu ook te lukken met The Last of Us.
De premiere van de serie heeft namelijk voor indrukwekkende cijfers gezorgd. Volgens de ratings van Nielsen, het bedrijf dat kijkcijfers in de gaten houdt, en Warner Bros. Discovery was The Last of Us namelijk de op één-na-grootste première op HBO in de afgelopen 13 jaar. Alleen House of the Dragon wist met de eerste aflevering meer kijkers aan te trekken. Dat meldt Variety.

Populairder dan Game of Thrones

Daarmee heeft The Last of Us een betere start dan grote shows als Westworld, True Detective, Silicon Valley, Succession, Chernobyl, Euphoria en zelfs Game of Thrones. Laatstgenoemde trok met de premiere 4,2 miljoen kijkers in de VS, tegenover 4,7 miljoen van The Last of Us.
In onze review van het eerste seizoen van The Last of Us prijzen we de ijzersterke vertelling van het verhaal, de fenomenale cast en de spanning. Wat ons betreft hadden er alleen iets meer Clickers in mogen zitten. De serie heeft dan ook een welverdiende 9,5 gekregen.