The Last of Us gaat Game of Thrones fout niet maken

News
donderdag, 05 januari 2023 om 13:30
the last of us serief1673949097
HBO staat bekend om een grote standaard van kwaliteit, maar met Game of Thrones ging de zender toch volgens velen de fout in. In de latere seizoenen, met name het allerlaatste, ging de kwaliteit merkbaar achteruit. Dat gaat volgens bedenker Neil Druckmann niet gebeuren met The Last of Us.
Neil Druckmann is niet alleen de bedenker en regisseur van de The Last of Us-games, hij is ook nauw betrokken bij de tv-serie. Hij heeft zich er al vaker over uitgelaten dat de HBO serie erg trouw zal zijn aan de games. Nu laat hij tegenover The Hollywood Reporter ook weten dat de grootste fout fan Game of Thrones vermeden wordt.
Die serie had namelijk na een aantal seizoenen geen bronmateriaal van schrijver George R.R. Martin meer. De showrunners van de serie besloten om deels op basis van onafgemaakte notities van de auteur zelf een einde te maken. Dat viel bij veel kijkers helemaal niet in de smaak.
Maar The Last of Us gaat zich niet alleen aan de games houden, volgens Druckmann zullen er geen verhalen verteld worden die geen onderdeel zijn van de games. Het probleem van Game of Thrones kan zich volgens Druckmann niet voordoen, omdat The Last of Us Part 2 niet eindigt met een cliffhanger. De serie kan dus gewoon als af beschouwd worden wanneer alle bestaande verhalen verteld zijn en hoeft geen einde te verzinnen voordat de games zover zijn.

Wanneer verschijnt The Last of Us op HBO Max?

The Last of Us laat niet meer heel lang op zich wachten. De serie, waar HBO een behoorlijk budget in heeft gestoken, verschijnt over ruim een week op HBO Max. In Europa zal hij vanaf 16 januari te zien zijn, te beginnen met een vrij lange eerste aflevering.