Keert Formule 1 terug naar Ziggo?

News
dinsdag, 15 augustus 2023 om 9:00
f1viaplayf1641918326
Sinds de komst van Viaplay in Nederland liggen de uitzendrechten van Formule 1 niet langer bij Ziggo, maar daar zou binnenkort verandering in kunnen komen. Ziggo zou namelijk de grootste kanshebber zijn voor de rechten van het volgende raceseizoen.
Viaplay is tot het einde van het raceseizoen 2024 eigenaar van de uitzendrechten van de Formule 1. In de komende weken heeft de streamingdienst de kans om de rechten te verlengen. Rechtenhouder FOM gaat dan de Nederlandse rechten van Formule 1 vanaf 2025 verkopen. Volgens sportmarketeer Chris Woerts gaat Viaplay deze rechten alleen niet binnenhalen.
In het Leidsch Dagblad schrijft hij namelijk dat niet Viaplay, maar Ziggo naar alle waarschijnlijkheid de uitzendrechten gaat kopen. Daarmee zou Ziggo Sports weer het thuis van de F1 worden. Voor een hoop F1-fans zal dat als muziek in de oren klinken.
Viaplay krijgt al vanaf het begin bakken met kritiek over zich heen, met name over technische problemen en het commentaar. Veel fans misten ook Olav Mol als commentator. Mol ging na de verhuizing van de F1 naar Viaplay wel nog een tijdje door als commentator op de radio, maar sinds dit seizoen liggen ook de radiorechten bij Viaplay.

Maakt Viaplay kans op de F1-rechten?

Met Viaplay gaat het overigens op dit moment niet zo goed. De financiële resultaten van het bedrijf zijn slecht en dus moet er flink worden bezuinigd. Zo werd vorige week al bekend dat exclusieve content van de dienst verdwijnt. Of Viaplay dus wel het kapitaal heeft om de F1-rechten van 2025 te kopen is nog maar de vraag.
Eerder deze maand ging het gerucht dat het bedrijf mogelijk wordt overgenomen door het Tsjechische PPF. PPF werd onlangs voor 6 procent eigenaar van Viaplay en zou bezig zijn om voldoende geld vrij te maken om een meerderheidsbelang te kopen in Viaplay Group. Wellicht zou een overname ervoor zorgen dat Viaplay wél de middelen heeft om de F1 te behouden.