'Viaplay wordt mogelijk overgenomen'

News
vrijdag, 04 augustus 2023 om 11:00
viaplay logo no tekstf1643883108
Het gaat momenteel niet zo goed met Viaplay. De financiële resultaten van het bedrijf zijn slecht: de prognose voor dit jaar is zelfs helemaal ingetrokken en er is een nieuwe CEO. Mogelijk is er nog meer verandering op komst, want er zou een partij interesse hebben in een overname van Viaplay.
Viaplay heeft zich in Nederland niet bijzonder geliefd gemaakt. Kijkers zijn zelfs zo ontevreden dat veel klanten de verwachting hadden dat Viaplay snel uit ons land zou verdwijnen. Door recente tegenslagen moet Viaplay Group inderdaad uit sommige landen vertrekken, maar in Nederland blijft het voorlopig opereren.
Maar dat wil niet zeggen dat alles hetzelfde blijft. Er is namelijk een investeerder die volgens Telecompaper interesse heeft om Viaplay Group over te nemen. Het gaat om PPF, een Tsjechisch bedrijf dat veel investeert in Europese media en eigenaar is van bijvoorbeeld het bedrijf achter de Kroatische RTL-zenders.

Gaat PPF Viaplay overnemen?

PPF heeft onlangs in Viaplay geïnvesteerd en is daarmee voor 6 procent eigenaar geworden. Dat is lang niet genoeg om van een overname te kunnen spreken. Maar het bedrijf zou bezig zijn om voldoende geld vrij te maken om een meerderheidsbelang te kopen in Viaplay Group.
Het is niet gezegd dat dat iets zou veranderen voor Viaplay-klanten. Kijkers klagen bij Formule 1-streams vaak over het commentaar, de beeldkwaliteit en de stabiliteit van de stream. Dat verbetert waarschijnlijk niet in één klap als PPF aan het roer komt te staan.

Populair Nieuws