Assassin’s Creed Mirage krijgt andere releasedatum

News
dinsdag, 15 augustus 2023 om 9:30
assassins creed miragef1662103517
Lange tijd waren er veel tegenstrijdige berichten over de releasedatum van Assassin’s Creed Mirage. Maar er is nu al een paar maanden orde in de chaos nadat Ubisoft de datum officieel bekendmaakte. Nu wordt die datum alleen toch aangepast.
Een nieuwe releasedatum is meestal geen goed nieuws, maar Ubisoft heeft een leuk bericht voor Assassin’s Creed-fans. De nieuwste game komt namelijk een week eerder uit dan gepland. Dat laat de uitgever weten op Twitter, waarbij ook vermeld wordt dat de game goud gegaan is en dus in principe geen uitstel meer op kan lopen.
Assassin’s Creed Mirage komt nu uit op 5 oktober, in plaats van de 12 oktober die eerder gedeeld was. De precieze reden dat de game naar voren is getrokken is niet bekend. Wellicht is het om wat meer ruimte te maken tussen Mirage en een paar andere grote releases in oktober.
Met de oorspronkelijke release zat er namelijk maar een week tussen Assassin’s Creed Mirage en twee andere grote titels: Marvel’s Spider-Man 2 en Super Mario Bros. Wonder. Mirage is korter dan andere recente Assassin’s Creed-titels, maar een week is wat krap voor mensen die fans zijn van twee of meer van deze games. In twee weken kun je Mirage waarschijnlijk uit hebben voor je aan Spider-Man of Mario begint.

Assassin’s Creed Mirage komt met traditionele aanpak

De reden dat Assassin’s Creed Mirage zoveel korter is dan andere recente titels, is dat de game wat traditioneler is dan bijvoorbeeld Valhalla. Er ligt weer meer nadruk op parkour en stealth, zoals in de eerdere titels. Ook is de map aanzienlijk kleiner.