Ted Lasso spin-offs staan nog niet voor de deur

News
maandag, 14 augustus 2023 om 18:00
ted lasso rebeccaf1649845972
Fans moesten eerder dit jaar afscheid nemen van Ted Lasso. Maar er is al langer sprake van dat Apple TV+ nog niet helemaal klaar is met deze serie. Het ziet er alleen naar uit dat we niet al te snel een spin-off mogen verwachten.
Seizoen 3 van de geliefde serie Ted Lasso was het laatste. Maar het zou goed kunnen dat we ooit nog te zien krijgen hoe het AFC Richmond na de serie vergaat. Apple TV zelf kwam na afloop van het laatste seizoen bijvoorbeeld al met een Tweet die velen deed denken dat er een spin-off in de maak was.
Regisseur Declan Lowney, die aan het roer stond van onder andere de finale van de serie, gelooft alleen niet dat er al te snel een spin-off komt. De kans dat die er gaat komen is zeker aanwezig: Lowney noemt het einde van de serie “voorlopig”. Maar de regisseur meent dat het zeker twee of drie jaar gaat duren voordat er iets in de wereld van Ted Lasso gaat gebeuren (via The Hollywood Reporter).

Ted Lasso kon door zonder spin-off

Wat Lowney betreft was het trouwens mogelijk geweest om Ted Lasso voort te zetten zonder dat een spin-off nodig was. De regisseur gelooft dat de serie door had kunnen gaan, maar dat hij tegelijkertijd zijn ding gedaan had. De verhaallijn van drie seizoenen is wat Jason Sudeikis wilde, al gelooft Lowney dat er “andere dingen” gaan komen.
Zelfs als Apple meteen al een spin-off had willen maken, had dat nog wel eens lastig kunnen worden. Veel Hollywood-producties kunnen namelijk niet doorgaan door stakingen van schrijvers en acteurs. Ted Lasso werd wel grotendeels in het Verenigd Koninkrijk opgenomen, waar acteurs veelal lid zijn van een vakbond die niet uit solidariteit mag staken, dus wellicht was een Ted Lasso spin-off onder de stakingen uitgekomen, net als House of the Dragon.