Justice League acteur Ray Fisher adresseert racisme tijdens opnames

News
donderdag, 04 maart 2021 om 15:00
justice leaguef1620826627
Met Zack Snyder's Justice League die er binnenkort aankomt op HBO Max, is de film weer flink in opspraak gekomen, meestal in een positieve zin. Toch heeft Justice League acteur Ray Fisher 2 maart een statement geplaatst op Twitter waarin staat dat Warner Bros. Pictures leidinggevenden tijdens de opnames van Justice League racistisch gedrag vertoonden. Wat hebben ze nu precies gezegd?

Discriminerende opmerkingen

Warner Bros leidinggevenden Toby Emmerich, Geoff Johns en Jon Berg hebben, volgens medewerkers tijdens de opnames van Justice League, veel discriminerende opmerkingen gemaakt over Ray Fisher, die de rol van superheld Cyborg speelde in de film. Zo zeggen ze dat de film geen boze man van kleur in het middelpunt van Justice League kunnen hebben.
Ook hebben Emmerich, Johns en Berg gezegd dat Ray Fisher net zoals Quasimodo moet acteren, de hoofdkarakter van animatiefilm De Klokkenluider van de Notre Dame. Tevens vroegen ze of ze de scènes van Cyborg opnieuw konden doen zodat hun de genitaliën van Ray Fisher’s Cyborg konden uitlichten. Ray Fisher zei in de statement dat de Warner Bros leidinggevenden wisten hoe discriminerend deze opmerkingen waren en niet durfden om tegen mensen van kleur zoals Ray Fisher te praten.

Justice League acteur Ray Fisher

Ray Fisher kwam afgelopen dinsdag met deze impactvolle statement. Met behulp van individuelen die tijdens de opnames van Justice League aanwezig waren, kon hij genoeg informatie verzamelen voor deze statement.
Zelf wist hij niet dat er discriminatie plaatsvond tijdens de opnames. Als Ray Fisher dit wel wist, zou hij het gelijk tijdens de opnames besproken hebben. Maar hoe discriminerend Emmerich, Johns en Berg waren, kreeg hij pas in de zomer van 2020 te horen.
Als laatste woorden in de statement zegt Ray Fisher dat hij verschuldigd is aan de mensen die aan dit onderzoek hebben meegewerkt, maar ook aan alle andere mensen van kleur, die hier ook dagelijks mee te maken hebben.

Populair Nieuws