Riverdale zal veranderen na klacht wegens discriminatie

News
dinsdag, 09 juni 2020 om 15:00
riverdale season 3 trailer geeft de releasedatum 136407 1f1614674311
De populaire serie Riverdale zal flink gaan veranderen. Dit heeft Roberto Aguirre-Sacase, de maker van de serie, aangegeven na een klacht van actrice Vanessa Morgan. Volgens een tweet van de actrice voelt ze zich slachtoffer van discriminatie, omdat zij de enige zwarte actrice in de serie is met een vaste rol.
Morgan speelt in Riverdale het personage Toni Topaz. Ze is er alleen helemaal klaar mee dat ze alleen maar ‘wordt gebruikt vanwege haar huidskleur en seksualiteit’. Volgens haar worden zwarte mensen in de media altijd neergezet als misdadigers, gevaarlijke of boze mensen. Morgan geeft het volgende in een tweet aan:
Onder haar post melden fans van de actrice dat ze gelijk heeft. Ze wordt volgens hen alleen gebruikt voor de promotionele materialen en komt niet of nauwelijks in beeld tijdens de afleveringen zelf.

Verandering gaande

De maker van de serie gaf aan dat er een verandering gaande is die blijft doorgaan. Riverdale groeit volgens hem en zal onderdeel blijven van ‘deze beweging’. Aguille-Sacase gaf aan dat hij het niet bij loze beloftes zou houden. Zo gaf hij aan dat alle schrijvers een donatie gedaan hebben aan Black Lives Matter in Los Angeles en dat dit slechts het begin is. Hij is zich ervan bewust dat de veranderingen in de schrijverskamer moeten plaatsvinden en maakte op basis hiervan een belofte aan de actrice.
Riverdale maker Roberto Aguirre-Sacase meldde als reactie op haar tweet via Instagram dat hij de boodschap van Morgan begrepen heeft en dat er verandering aan komt. Hij stelde de actrice in het gelijk en belooft haar ‘in de toekomst niet alleen haar, maar ook haar personage te eren’. Ditzelfde geldt volgens Aguirre-Sacase voor andere acteurs en actrices in de serie die niet blank zijn.
Dat Riverdale een hit is, is niet onbekend. Eerder al schreven wij waarom je de serie op Netflix moet kijken.

Populair Nieuws

Laatste Reacties