'Nieuwe PS5 voorraad onderweg naar Media Markt, alleen pre-orders'

News
donderdag, 04 maart 2021 om 16:00
ps5 controllerf1592919068
Media Markt krijgt binnenkort weer een nieuwe voorraad PS5-exemplaren. De voorraad die de winkelketen krijgt zal weer een flinke hap nemen uit de pre-order lijsten, maar er is nog geen ruimte voor vrije voorraad. Of dat dit jaar nog gaat gebeuren is niet bekend.
Dat meldt Ron Vorstermans via zijn Twitter-account. De gamejournalist meldt dit nadat hij gesproken heeft met een woordvoerder van Media Markt. De retailer krijgt een dezer dagen een nieuwe voorraad PlayStation 5 consoles, maar de hoeveelheid die onderweg is, is niet dusdanig groot dat de pre-orders hiermee weg zijn. Een deel van de mensen die de console besteld hebben zal binnenkort een seintje krijgen of zijn of haar pre-order aan de beurt is.

Vrije PS5-voorraad de komende tijd onzeker

Binnenkort is volgens Media Markt overigens een ruim begrip. Er is een nieuwe levering onderweg, maar Media Markt kan niet met zekerheid zeggen hoeveel van deze consoles er daadwerkelijk geleverd worden en hiermee is ook het uitleveren van de pre-orders onzeker. Naast die pre-orderlijsten is ook de vrije voorraad van PlayStation 5 consoles momenteel onzeker bij Media Markt, en dit geldt ook voor andere verkopers. Onder andere Game Mania verwachten minstens tot eind van het jaar geen vrije voorraad PS5 consoles te kunnen verkopen.
Eerder ging wel een nieuwe loting bij Coolblue van start, waarbij je je kan inschrijven om een PS5 te mogen kopen. Bij deze retailer gaat het om een speciale bundel met games, een extra DualSense of een headset erbij. Vooralsnog lijkt dit de enige manier om zonder een pre-order en zonder het betalen van torenhoge bedragen aan een PS5 te komen.

Populair Nieuws