Jim Ryan: ‘PS Plus wordt nooit zo groot als Netflix, Spotify’

News
woensdag, 30 maart 2022 om 15:30
playstation plus newf1655289162
Er komen steeds meer abonnementsdiensten bij in de game-industrie. Game Pass is inmiddels een begrip en nu gaat ook PlayStation Plus op de schop om iets vergelijkbaars aan te bieden. PlayStation-baas Jim Ryan verwacht alleen niet dat dit soort diensten ooit zo dominant zullen worden als bijvoorbeeld Netflix of Spotify.
Vanaf juni gaat PlayStation haar abonnementsdiensten omgooien. PS Now gaat eruit en PS Plus krijgt verschillende abonnementen waarbij je ook op een Game Pass-achtige manier toegang hebt tot een selectie games. Maar Jim Ryan verwacht niet dat deze abonnementen ooit voor games zullen zijn wat Netflix en Spotify zijn voor films en muziek.
In een interview met Gameindustry.biz vertelt Jim Ryan dat games volgens hem heel anders zijn dan films en muziek. Daarom verwacht hij niet dat PlayStation Plus of andere abonnementsdiensten ooit dezelfde status bereiken die Netflix en Spotify nu hebben. Dit ondanks dat alle game-gerelateerde abonnementen enorme groei doormaken.
Ryan verwacht namelijk dat als het gaat om abonnementen in games, live-service games veel belangrijker worden dan PlayStation Plus of Game Pass. Dit soort games ziet Ryan als abonnementsdiensten op zich. Hij verwacht dat het live-service model de komende jaren blijft groeien omdat het mensen bedient die veel tijd in één game steken.
Ook Sony vergroot de focus op live-service. Daarvoor heeft het bedrijf bijvoorbeeld Bungie en Haven Studios overgenomen.

PlayStation-exclusives niet direct naar PS Plus

Dat Jim Ryan geen dominantie verwacht van abonnementsdiensten in gaming lag was misschien al te zien in zijn visie op het aan de dienst toevoegen van PlayStation Exclusives. Deze zullen namelijk niet bij release meteen via PlayStation Plus te spelen zijn. Dat zou volgens Ryan de kwaliteit van die games negatief beïnvloeden.

Populair Nieuws