Update - Fortnite-actie voor Oekraïne al meer dan 100 miljoen dollar opgehaald

News
woensdag, 30 maart 2022 om 15:00
fortnite seizoen 6 4f1615896861
Epic Games kondigde vorige week aan alle Fortnite-opbrengsten van 20 maart tot 3 april te doneren aan humanitaire hulp voor Oekraïne. Binnen 24 uur wist de ontwikkelaar al 36 miljoen dollar op te halen. De dagen erna is dit bedrag natuurlijk nog meer gestegen: momenteel staat de teller op 100 miljoen dollar.

Update - Mijlpaal van 100 miljoen bereikt

De afgelopen dagen heeft Epic Games nóg meer geld opgehaald via Fortnite. Op Twitter laat het officiële account van de game weten dat er momenteel meer dan 100 miljoen dollar is opgehaald. Voor het weekend stond de teller nog op 70 miljoen. De actie loopt nog tot 3 april, dus het totale bedrag kan nog flink stijgen.
Epic Games laat ook weten dat de opbrengsten naast de eerder aangekondigde goede doelen ook naar World Central Kitchen gaan. Deze organisatie werkt hard om ervoor te zorgen dat slachtoffers van rampen te eten hebben.

Origineel bericht

Epic Games deelt de nieuwe mijlpaal in een blogpost die op 25 maart is geüpdatet. Tijdens het weekend is hier hoogstwaarschijnlijk nog meer bijgekomen. Ook Xbox doneert zijn Fortnite-opbrengsten. De twee bedrijven doneren de opbrengsten aan hulporganisaties die noodhulp, gezondheidsondersteuning, eten en schoon water, essentiële benodigdheden, rechtsbijstand en onderdak bieden.
Het gaat om alle Fortnite-aankopen die met echt geld zijn gedaan, waaronder V-Buck packs, Fortnite Crew, Battle Passes en cosmetic packs zoals de Voidlander Pack die voor echt geld worden verkocht. Ook winkelaankopen van in-game cosmetics en V-Bucks kaarten tellen mee zolang ze worden ingewisseld in-game tijdens de periode van 20 maart tot 3 april.
Epic Games wacht niet met het overmaken van het geld tot het geld ook daadwerkelijk binnen is, omdat dat afhankelijk van hoe de transactie is verwerkt even kan duren. Zodra de transacties binnenkomen maakt Epic het geld binnen enkele dagen over aan de hulporganisaties.

Fortnite-actie voor Oekraïne ontvangt flinke donaties

Epic Games en Xbox zijn niet de enige bedrijven in de game-industrie die flink wat geld doneren aan Oekraïne. Onder andere Square Enix, Bandai Namco, Koei Tecmo en The Pokémon Company doneerden flinke bedragen aan hulporganisaties in het land.
Op dit moment is er ook nog een Steam Bundle beschikbaar met tien games van Oekraïense ontwikkelaars. Alle opbrengsten worden gebruikt om Oekraïners in nood te helpen.
Dit artikel is bijgewerkt op 30 maart 2022.