Is er al een PlayStation 5 Pro releasedatum?

News
zaterdag, 06 mei 2023 om 12:00
playtation 5 studiof1605864992
Als we verschillende insiders mogen geloven, gaat het dan echt gebeuren: een PlayStation 5 Pro is in de maak. Net als de vorige generatie zou Sony werken aan een tussentijdse upgrade van de huidige hardware die de prestaties van games verder op moet schroeven. Maar is er dan ook al een PlayStation 5 Pro releasedatum?
De PS5 Pro is officieel nog niet eens uit de doeken gedaan door Sony, maar dat deze onderweg is weten we vrij zeker. Verschillende insiders melden dat de console in de maak is en de specificaties zijn al meerdere keren gelekt. Volgens de nieuwste berichten kunnen ontwikkelaars volop aan de slag met de verbeterde PlayStation 5.
Sony zelf houdt zich nog heel stil over de console, maar het kan zijn dat dat snel verandert. Er zijn namelijk geruchten over een PlayStation-showcase in mei, waarbij de PS5 Pro mogelijk onthuld kan worden. Of hij daar ook al een releasedatum krijgt is de vraag, maar er is door alle leaks al wel een indicatie van wanneer we de console kunnen verwachten. 
Het ligt namelijk in de lijn van verwachting dat de PlayStation 5 Pro releasedatum gepland staat voor later dit jaar. Specifiek lijkt het er op dat het laatste kwartaal van 2024 de periode wordt waarin PlayStation de tussentijdse hardware gaat introduceren. Ontwikkelaars moeten al in de zomer zorgen dat alle nieuwe games die bij Sony worden ingediend compatibel zijn met de verbeterde console. Voor de PlayStation 4-generatie werd een vergelijkbare aanpak gehanteerd.

Geen Pro-versie van Xbox Series X? 

Sony is naar verluidt trouwens niet de enige die dit jaar met een nieuwe console komt. Xbox zou deze zomer nog met nieuwe hardware komen, al is het geen Pro-versie van de series X. Later dit jaar gaat het bedrijf ook nog nieuwe hardware aankondigen, maar wat dat kan zijn is helemaal een mysterie.

Poll

Populair Nieuws

Laatste Reacties