‘Foto’s opgedoken van nieuwe Xbox-console’

News
donderdag, 28 maart 2024 om 11:30
xbox series x xbox series sf1628074558
Er gaan al een tijdje geruchten dat Microsoft een aangepaste versie van de Xbox Series X gaat uitbrengen. Deze zou geen disc drive hebben en dit jaar nog moeten verschijnen. Er zijn nu foto’s van deze console opgedoken.
De PlayStation 5 was er meteen bij lancering in twee versies: één met disc drive en één zonder. Ook Xbox heeft deze generatie altijd al een all-digital console, maar deze Xbox Series S is ook minder krachtig dan de Series X. Mogelijk gaat Microsoft deze zomer PlayStation achterna met een all-digital console die even krachtig is als de Xbox Series X.
Dat werd eerder al beweerd door eXputer. Nu heeft dezelfde site foto’s ontvangen van de nieuwe console, die laten zien dat er weinig verschil is met de huidige Xbox Series X. De all-digital versie is wit en mist natuurlijk een disc drive, maar aan de achterkant is hij nagenoeg identiek aan de huidige Series X.
Ook intern zou hij nauwelijks afwijken van de huidige consoles. Er zijn weliswaar geen foto’s van de binnenkant, maar de console zou niet krachtiger of sneller zijn dan de bestaande Series X. Wel zou de heatsink zijn verbeterd.

Wordt de all-digital Xbox Series X goedkoper?

Microsoft heeft de nieuwe console nog niet aangekondigd. Over de releasedatum of de prijs is dus nog niets bekend. Maar eXputer gelooft dat de prijs iets lager uitvalt, wat logisch zou zijn, aangezien er geen kosten gemaakt worden voor een disc drive.