‘iPhone 15 design in groot detail gelekt’

News
dinsdag, 09 mei 2023 om 10:00
iphone 14 prof1672917626
Het duurt nog een paar maanden voordat de iPhone 15 in de winkel ligt. Maar intussen lekt er het nodig uit over de telefoon. Zo is het design van Apple’s nieuwste smartphone nu uitgebreid te zien in een video.
Wie wil weten hoe de iPhone 15 eruit ziet heeft al een paar opties om wat van het design te zien. Accessoiremakers hebben de vorm en afmetingen van de nieuwe iPhone al een tijdje in handen en op basis van die specificaties zijn er al renders gemaakt. Eén accessoiremaker heeft zelfs een replica van de iPhone gemaakt, die nu in handen is van een YouTuber.
In een video op het kanaal Unbox Therapy wordt de nieuwe iPhone nu dan ook vergeleken met het model van vorig jaar. Om precies te zijn gaat het om een vergelijking tussen de iPhone 15 Pro Max en de iPhone 14 Pro Max. De zeer dunne schermrand van de nieuwere telefoon springt meteen in het oog. Al eerder werd beweerd dat Apple de dunste schermrand ooit had gemaakt.
Verder is te zien dat de overgang van het scherm naar de rand van de telefoon inderdaad wat ronder is, zoals al een tijdje wordt beweerd. Er is wat onzekerheid over de knoppen op de replica. Op de replica is de volumeknop één lange knop in plaats van een plus- en minknop, maar dat zou een wat verouderd design kunnen zijn, gezien recente geruchten dat plannen om de knoppen van de iPhone op de schop te gooien deels zijn uitgesteld.

Wanneer is de iPhone 15 release?

Zoals elk jaar wordt de nieuwe iPhone in september verwacht. Voor die tijd wordt wel alvast duidelijk wat voor aanpassingen er zijn gemaakt in het besturingssysteem. Binnenkort wordt iOS 17 onthuld op WWDC 2023.