'Grote iPhone 15 verandering gaat toch niet door'

News
woensdag, 12 april 2023 om 10:00
20220920 iphone 14 pro 6f1663700070
Het duurt nog wel een paar maanden voor de iPhone 15 in de winkel ligt, maar de geruchten stromen al een tijdje binnen. In tegenstelling tot de iPhone 14 lijkt de iPhone 15 het nodige te gaan veranderen in het design. Maar er zijn nu berichten dat één van de grote veranderingen niet doorgaat.
Apple wil een specifiek iPhone design nog wel eens meerdere jaren gebruiken, maar het ziet er naar uit dat de iPhone 15 dit jaar één van de grotere veranderingen wordt. De randen worden bijvoorbeeld wat ronder dan bij de laatste paar iPhones en het Dynamic Island zit dit keer als het goed is verwerkt in alle modellen en niet alleen de Pro-versies. Naar verluidt gingen ook de knoppen van de iPhone veranderen, maar dat gaat mogelijk niet door.
Er gingen eerder geruchten dat de traditionele knoppen aan de zijkant van de iPhone vervangen zouden worden door solid state buttons. Deze zouden eruit zien als knoppen, maar niet daadwerkelijk ingedrukt kunnen worden. Een trilmotor (taptic engine, in Apple-termen) geeft feedback wanneer je de knop “indrukt”.
Analist Ming-Chi Kuo geeft nu alleen aan dat er technische problemen zijn met de solid state buttons van de iPhone 15 Pro. Daarom geeft Apple de telefoons weer normale knoppen. Analisten Jeff Pu en Shelly Chou melden hetzelfde en verwachten dat solid state buttons hun intrede maken met de iPhone 16, zo meldt Macrumors.

Nog wel andere veranderingen voor iPhone 15 Pro

Ook als de iPhone 15 Pro gewone knoppen blijft gebruiken, krijgt de nieuwe smartphone wel degelijk wat nieuwe features. Zo wordt verwacht dat Apple eindelijk overstapt op USB-C, met name om zich aan de Europese wet te houden. Die wet is bedoeld om te zorgen dat je elke willekeurige oplader kan gebruiken voor je telefoon, maar er gaan berichten dat Apple toch een manier heeft gevonden om haar eigen opladers een voorsprong te geven.