Boegeroep laat Verstappen koud: "Zolang ik maar bovenaan sta"

News
dinsdag, 09 mei 2023 om 14:00
max verstappen gp australie 2023 petf1680602581
Voor en na de GP van Miami klonk er veel boegeroep vanuit de fans aan het adres van Max Verstappen. De regerend wereldkampioen geeft daar niks om en vindt dat het hoort bij het winnen in de Formule 1.
Jarenlang stond de Formule 1 bekend als een ‘nette’ sport wat betreft de fans. Daar is de laatste jaren alleen veel verandering in gekomen. Zo worden fans belaagd door fans van een ander team, is er meer dan eens boegeroep te horen vanaf de tribunes en worden er soms ook leuzen geschreeuwd die niet door de beugel kunnen - zoals vorig jaar in Monza.
Van dat laatste is Max Verstappen geen fan, omdat zijn familie daarbij werd beledigd, maar het boegeroep laat de Nederlander koud. Dat laat hij weten tijdens de FIA persconferentie na afloop van de GP van Miami.

“Als ik achteraan zou rijden, dan zou niemand reageren. Ik denk dat het erbij hoort als je wint en mensen het niet leuk vinden dat jij diegene bent. Het is wat mij betreft absoluut prima, zolang ik maar bovenaan op het podium sta. Ik neem de trofee mee naar huis en zij gaan terug naar hun huis en kunnen daar een.. fijne avond hebben.”

Ongelukkige fans van Perez

Tijdens de GP van Miami waren er veel fans van Sergio Perez aanwezig op de tribune. Na de GP van Azerbeidzjan leek het erop dat de Mexicaan die jaar mogelijk echt kan strijden voor de titel. In Miami liet Verstappen alleen duidelijk zien dat hij de te kloppen man is, door de race te winnen vanaf de negende plaats. Daar waren de aanwezige fans van Perez duidelijk niet blij mee.

Populair Nieuws