‘iPhone 15 wordt heel anders dan iPhone 14’

News
maandag, 26 september 2022 om 11:30
iphone 14 prof1672917626
De iPhone 14 is nog maar net op de markt, maar we hebben al geruchten over de iPhone 15. Wie teleurgesteld is over de nieuwe features van de iPhone 14 kan bijvoorbeeld meer verwachten in 2023. Bovendien zou Apple een nieuw model overwegen.
Als je geen Pro of Pro Max wil, kun je de iPhone 14 volgens velen net zo goed links laten liggen. De nieuwe smartphone van Apple verandert maar weinig ten opzichte van de iPhone 13. Ook in onze review komt de telefoon er niet al te best vanaf.
Maar volgens Mark Gurman van Bloomberg kunnen we met de iPhone 15 meer nieuwe veranderingen verwachten. Dat baseert hij deels op een patroon: het huidige design van de iPhone gaat nu al zo’n drie generaties mee en dat betekent meestal dat de volgende iPhone een nieuw design krijgt. Dat zou volgens Gurman ook mooi uitkomen met de overstap naar een USB-C oplaadpoort, die relatief snel verplicht wordt in de EU, ook voor iPhones.

Komt er een iPhone 15 Ultra?

Maar volgens Gurman gaat Apple nog een andere verandering doorvoeren met de iPhone 15. Er komt namelijk een nieuwe Ultra-model, of liever gezegd, de Pro Max gaat voortaan Ultra heten. Dat komt overeen met een nieuw naamgevingspatroon dat we ook terugzien met bijvoorbeeld de M1 Ultra-chip en de Apple Watch Ultra.
Ook deze generatie kwam Apple met een opvallende naam voor de iPhone. Aangezien het Mini-model vervangen is met een model dat juist groter is, is de iPhone Plus naam afgestoft. Vanaf de iPhone 15 zou het dus kunnen dat alle iPhones in de line-up een eigen unieke naam hebben: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Ultra.

Populair Nieuws