Update - Rabobank storing trapt de werkweek af

News
maandag, 26 september 2022 om 11:57
Het is maandag en dat is voor veel mensen een moment om na een rustig weekend weer eens in de administratie te duiken. Geldzaken regelen wil alleen niet voor iedereen lukken vandaag. Rabobank kampt namelijk met een storing.

Update - Storing voorbij

Als het goed is kun je weer normaal bankieren bij Rabobank. Tegenover nu.nl verklaart een woordvoerder dat de storing, veroorzaakt door een technisch probleem, rond 12.45 is verholpen. Ook op Allestoringen is het aantal meldingen weer op een normaal niveau.

Oorspronkelijk bericht

Als het je niet lukt om je geldzaken in te zien bij Rabobank ben je niet alleen. Sindskort zijn er veel mensen die niet kunnen inloggen op hun Rabobank-account. Allestoringen geeft momenteel een piek weer van bijna 4700 meldingen, die allemaal binnen een half uur binnen zijn gekomen.
Het is onduidelijk wat de oorzaak is van deze storing, maar gelukkig is Rabobank op de hoogte van het probleem. Klanten melden via Twitter dat er problemen zijn met inloggen en met de app. Webcare-medewerkers erkennen dat er problemen zijn en zeggen dat er gezocht wordt naar een oplossing.

Wanneer is de Rabobank storing opgelost?

Het is momenteel nog even gissen hoe lang de storing gaat duren. Er is op Allestoringen nog geen daling in het aantal meldingen te zien, maar de storing is ook nog niet zo lang bezig. Meestal zijn storingen dezelfde dag nog verholpen, zoals een medewerker van de bank ook aangeeft, dus waarschijnlijk kun je in de loop van de middag je rekening weer zien.
Zoals de klant hierboven in een eerdere Tweet aangeeft valt deze storing rond de tijd dat veel ondernemers facturen en andere belangrijke finaciële zaken moeten regelen. Dat maakt de timing van de storing voor veel klanten extra vervelend. Of extra drukte vanwege aankomende deadlines een mogelijk oorzaak is van de storing is onbekend.
Dit bericht is bijgewerkt op 26 september 2022.