Deze iPhone laadt nu al via USB-C

News
woensdag, 15 juni 2022 om 13:30
iphone 13 pro familyf1632137276
Binnen afzienbare tijd zal Apple iPhones moeten gaan maken met een USB-C poort. Het is nu nog niet zo ver, maar we kunnen het wel als bewezen beschouwen dat de overstap van Lightning naar USB-C geen problemen op zou leveren. Er is namelijk een iPhone 13 voorzien van een USB-C ingang.
Bij de meeste grote fabrikanten is USB-C al een tijdje de standaard voor de oplaadkabels en -poorten van smartphones. Apple houdt alleen nog altijd vast aan haar eigen Lightning-poort. De EU eist nu dat alle draagbare elektronica binnen een paar jaar gebruikt maakt van USB-C.
Dat hoeft helemaal geen problemen op te leveren voor Apple, zo bewijst de YouTuber Restore Technique. Met alleen een Lightning naar USB-C printplaat van Apple, een USB-C poort van Samsung en een zelfgemaakte printplaat om het geheel werkend te krijgen heeft hij een iPhone 13 voorzien van een USB-C poort. Daarbij is geen enkele functionaliteit verloren gegaan.
De iPhone kan nog steeds snelladen en ook data-overdrachten en updates zijn mogelijk via de USB-C kabel. De vormfactor van de telefoon is ook onveranderd. De iPhone is zelfs nog steeds waterdicht, dus er is geen enkel nadeel ontstaan ten opzicht van een ongewijzigd toestel.

Apple is al bezig met USB-C

Het is overigens geen grote verrassing dat deze aanpassing zonder problemen uitgevoerd kan worden. Naar verluidt experimenteerde Apple al met USB-C voor toekomstige smartphones. Die aansluiting hoeven we waarschijnlijk nog niet te verwachten voor de iPhone 14, maar met de druk van de EU is het niet ondenkbaar dat de iPhone 15 misschien al met USB-C komt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties