Indiana Jones 5 heeft een releasedatum

News
vrijdag, 27 mei 2022 om 15:00
indiana jones 5 release aangekondigd door disney 135859f1612955689
Lucasfilm is op dit moment bezig met Star Wars Celebration, maar heeft daarbij tijd gevonden om het over een andere iconische franchise te hebben. Indiana Jones 5 heeft namelijk eindelijk een releasedatum. Die is bovendien niet eens heel ver weg.
Het lijkt wat tegenstrijdig, Indiana Jones nieuws tijdens Star Wars Celebration. Maar als je Harrison Ford en John Williams (die voor deze film weer de muziek verzorgt) samen op een podium kunt krijgen moet je daar gebruik van maken. Na een korte uitvoering van het Indiana Jones-thema mocht Harrison Ford de releasedatum van Indiana Jones 5 aankondigen.
Ford liet weten dat de vijfde film over de iconische avonturier op 30 juni 2023 uit zal komen. Die datum geldt in eerste instantie voor de Verenigde Staten. Mogelijk geldt voor Nederland een andere datum, wat we dan ongetwijfeld in de komende maanden te weten komen.
Naast de datum werd ook een eerste foto uit de film gedeeld. Daarop zien we Indiana Jones een vrij gammel bruggetje oversteken in een donkere grot. Het geeft nog weinig weg over het verhaal van de film.

Waar gaat Indiana Jones 5 over?

Het is nog strikt geheim waar Indiana Jones 5 over gaat. Er zijn geruchten dat Indy dit keer op zoek gaat naar de ‘Fountain of Youth’. We gaan het merken wanneer de film, geregisseerd door James Mangold, in de bioscoop verschijnt.
Overigens was er tijdens Star Wars Celebration ook gewoon aandacht voor de naamgevende franchise. Zo is er een nieuwe Star Wars-serie aangekondigd. Ook is de releaseperiode van The Mandalorian seizoen 3 bekend.