'Warner Bros. gefrustreerd door JJ Abrams'

News
vrijdag, 27 mei 2022 om 14:30
In 2019 heeft Warner Bros. een miljoenendeal gesloten met JJ Abrams. Die deal is tot nu toe alleen geen succes en de uitgever raakt naar verluidt gefrustreerd door het gebrek aan resultaten van de regisseur.
Met werk aan grote namen als Lost, Star Wars, Missions Impossible en Star Trek is JJ Abrams één van de meest gewilde regisseurs en producten om mee samen te werken in Hollywood. Het was dan ook niet zo vreemd dat Warner Bros. een deal slot met Abrams in 2019 voor maar liefst 250 miljoen dollar.
Die deal heeft tot op heden alleen nog helemaal niks opgeleverd en dat zorgt naar verluidt voor veel frustratie bij Warner Bros., zo melden bronnen aan The Hollywood Reporter. Het wringt voornamelijk dat Abrams en zijn productiebedrijf Bad Robot claims leggen op veel projecten en personages uit het DC-universum, maar dat er weinig van terecht komt.
Zo zijn er al plannen gemaakt voor projecten rondom Justice League Dark, Zatanna, Superman en meer. Ondertussen kunnen andere producten van Warner Bros. daardoor niet met die personages aan de slag.

Extreem dure serie van JJ Abrams

Naast het hoge prijskaartje voor de werkzaamheden van JJ Abrams zelf, vraagt de regisseur en producent ook enorm veel geld voor de projecten waar hij aan werkt. Een serie waar wel iets meer schot in zit, Demimonde, moet naar verluidt 200 miljoen dollar kosten. Ter vergelijking, de Game of Thrones-prequel House of the Dragon kost minder dan dat om te maken.
Het is daardoor ook niet zeker of de science-fiction fantasy drama van Abrams er ook echt gaan komen. Volgens The Hollywood Reporter moet er deze week een beslissing komen bij Warner Bros. of er doorgewerkt kan worden aan Demimonde.