Iedereen die een Nintendo fan is wil dit in huis halen

News
dinsdag, 09 april 2024 om 11:00
The Legend of Zelda wordt vaak omschreven als action-adventure game, maar dat gaat een beetje voorbij aan hoeveel tijd je besteed aan puzzelen. Een obstakel dat je niet met je zwaard overwint vereist meestal de grijze cellen, dat is van de originele game tot aan Tears of the Kingdom (een game die een hele puzzel was om te maken) gelijk gebleven. Zou jij wel eens een Zelda-puzzel willen doen met je eigen handen, dan moet je deze eens bekijken. 
Het is goed mogelijk dat je al eens een legpuzzel van Zelda hebt gezien. Dat is op zich best leuk, maar het lijkt niet echt op het soort puzzels dat Link te verwerken krijgt in zijn avonturen om Ganon te verslaan. De puzzels, of “Huzzles” van Hanayama komen een stuk beter in de buurt.
Misschien ken je het idee van de Huzzle wel. Het is een voorwerp dat uit een paar delen bestaat en uit elkaar kan. Maar daadwerkelijk voor elkaar krijgen dat je de stukjes los in je hand hebt is een hele opgave. Er zit wat speling in, ja, maar het is op het eerste gezicht allesbehalve duidelijk hoe je de delen van elkaar los krijgt.
Zoiets is nog niet letterlijk in Zelda voorgekomen, maar het ligt niet ver van het soort denkwerk dat je in de games moet verrichten. Vandaar dat er maar liefst drie verschillende Zelda crossover-puzzels zijn van Hanayama. Er is een Master Sword dat je uit de steen moet zien te trekken, en twee puzzels gebaseerd op verschillende Triforce-symbolen om uit elkaar te krijgen.

Zelda Hanayama-puzzels zijn niet makkelijk

Hanayama maakt dit soort puzzels in verschillende moeilijkheden en die van Zelda horen bij het moeilijkere segment, namelijk levels 4, 5 en 6. Als je je hieraan waagt kun je dus best een tijdje bezig zijn. Maar een doorgewinterde Zelda-fan is wel wat gewend, toch?

Populair Nieuws