Regisseur Zelda-film wil “je grootste wens in vervulling laten gaan”

News
maandag, 25 maart 2024 om 10:00
tears of the kingdom flyingf1683724796
Na het succes van de Mario-film leek het onvermijdelijk dat ook andere NIntendo-franchise verfilmd zouden worden Vorig jaar werd dan ook een Zelda-film aangekondigd. Daarover is nog niet veel bekend, maar als het aan de regisseur ligt, wordt de film alles wat fans ervan willen.
De Zelda-film zal waarschijnlijk nog wel even op zich laten wachten. Hij is nog maar een paar maanden geleden aangekondigd en voor zover bekend kunnen de opnames nog niet beginnen. Toch weet regisseur Wes Ball al precies wat hij wil: de Zelda-film is iets waar hij al heel lang over nadenkt, zo vertelt hij aan Total Film.
Ball is zich ervan bewust hoe belangrijk de Zelda-franchise voor veel mensen is en wil dan ook dat mensen hun grootste wensen in vervulling zien gaan met deze film. Hij wil dat het een serieuze film wordt, die als ontsnapping kan dienen. Ball wil iets echts maken, dat “serieus en cool, maar leuk en eigenzinnig” is.
Dit is niet de eerste keer dat Ball zich uitlaat over wat hij hoopt te bereiken met de film. Van alle betrokkenen heeft hij tot dusver het meest gezegd over zijn eigen visie. Eerder liet hij bijvoorbeeld weten graag iets te willen maken dat lijkt op een film van Hayao Miyazaki, maar dan live-action.

Wanneer is de release van de Zelda-film?

Zoals gezegd is er momenteel niet veel bekend over de Zelda-film en ook de releasedatum is niet bekend. Behalve Ball zijn ook Shigeru Miyamoto en Avi Arad betrokken bij het project, beide als producer. Het script wordt geschreven door Derek Connolly.