House of the Dragon showrunner stopt al na één seizoen

News
donderdag, 01 september 2022 om 12:00
matt smith as prince daemon targaryenf1656440092
House of the Dragon is momenteel enorm populair en trekt veel kijkers. Toch heeft Miguel Sapochnik besloten om al na één seizoen te stoppen als showrunner.
Game of Thrones was jarenlang het paradepaardje van HBO, hoewel het laatste seizoen niet bepaald goed werd ontvangen. De wereld van Westeros is nu terug met House of the Dragon, waar showrunner Miguel Sapochnik voor een groot gedeelte achter heeft gezeten. De Brit werkt achter de schermen al drie jaar aan de prequel serie.
Sapochnik heeft alleen besloten om na één seizoen al te stoppen als showrunner, dat meld The Hollywood Reporter.Ryan Condal, die al eerder co-showrunner was, neemt nu de rol alleen op zich. Sapochnik blijft nog wel bij House of the Dragon betrokken, want hij blijft de executive producer voor de show.
Daarnaast gaat de voormalige showrunner een ander project leiden voor HBO. Sapochnik krijgt een 'first-look deal' met de zender om andere nieuwe projecten te ontwikkelen. Waarschijnlijk gaat de Brit zich bezighouden met één van de andere Game of Thrones-projecten waar HBO aan werkt, zoals de sequel over Jon Snow.

House of the Dragon groot succes bij HBO

Van House of the Dragon zijn momenteel twee afleveringen uitgezonden, maar de serie trekt nu al veel bekijks. Zo was de eerste aflevering bijvoorbeeld de grootste première voor HBO ooit. In de Verenigde Staten werd de episode bijna bekeken door tien miljoen mensen. De tweede aflevering heeft zelfs nog meer kijkers getrokken.
Fans van de serie hoeven overigens niet bang te zijn dat House of the Dragon geannuleerd wordt nu Sapochnik ermee stopt. HBO heeft namelijk al groen licht gegeven voor het tweede seizoen van de show.