House of the Dragon heeft nóg meer kijkers dan bij première

News
dinsdag, 30 augustus 2022 om 17:30
2021 05 06 house of the dragon hightowerf1620288247
House of the Dragon beleefde vorige week de grootste première van een HBO serie ooit. Maar daarmee lijkt het hoogtepunt van de serie nog lang niet bereikt. Aflevering twee is namelijk nog beter bekeken, zo meldt Entertainment Weekly.
Vorige week was het eindelijk tijd voor de eerste Game of Thrones-spinoff. Eventuele zorgen dat deze het niet goed zou doen bleken meteen ongegrond. Er keken zelfs zoveel mensen dat de HBO Max-app op sommige apparaten crashte.
De eerste aflevering van House of the Dragon trok op zijn eerste avond iets minder dan 10 miljoen kijkers in de VS. Dat is een heel aardig getal en bovendien het hoogste aantal kijkers dat een HBO première ooit heeft gehad. Maar aflevering 2 doet het in dezelfde periode nog beter, met 10,2 miljoen kijkers op de eerst avond.
Ook aflevering 1 gaat nog steeds goed. Deze is in de loop van de week in de VS alleen al gestegen naar zo’n 25 miljoen kijkers. Bovendien wordt ook Game of Thrones weer meer bekeken: in de afgelopen week is de serie maar liefst dertig procent meer gestreamd dan daarvoor, terwijl hij al acht weken lang gestaag meer bekeken wordt.

House of the Dragon de eerste van vele Game of Thrones spin-offs

Ondanks dat HBO twijfelde of Game of Thrones spin-offs een goed idee waren, zet het netwerke er flink op in. House of the Dragon krijgt bijvoorbeeld een tweede seizoen. Bovendien zijn er nog meer Game of Thrones-spinoffs in ontwikkeling, bijvoorbeeld één over Jon Snow.