‘Nieuwe Silent Hill release wordt snel onthuld’

News
donderdag, 01 september 2022 om 11:30
screenshot 1f1652691659
Er gaan al geruime tijd geruchten dat Silent Hill een comeback gaat maken. Tot dusver is er nog niets onthuld, maar het zou zomaar kunnen dat daar verandering in gaat komen. Verschillende bronnen hebben het zelfs over deze maand.
Konami zal tijdens Tokyo Game Show een nieuwe game onthullen. Hoewel dat volgens Andy Robinson van VGC waarschijnlijk geen Silent Hill wordt, zijn er al geruime tijd geruchten dat Konami deze reeks wel degelijk terug wil brengen. Het bedrijf zou daarvoor bijvoorbeeld samenwerken met Bloober Team, iets waarvan Andy Robinson suggereert dat resultaten nog even op zich laten wachten.
Maar op Twitter laat Robinson nu weten dat hij sinds de publicatie van zijn artikel heeft vernomen dat Silent Hill juist wel snel wordt onthuld. Hij heeft dat van “meerdere mensen” vernomen. Vervolgens gooit ook insider Jeff Grubb olie op het vuur met een .gif van het Earth Wind & Fire-nummer ‘September’.
Dat wil niet zeggen dat de Tokyo Game Show-presentatie van een nieuwe game toch voor Silent Hill is. Er lijkt weinig ruimte in Konami’s schema voor TGS om toch ergens Silent Hill te tonen. Maar er gaan ook geruchten over een grote PlayStation Showcase in september, wat ook een geschikte plek kan zijn voor Silent Hill.

Wat voor Silent Hill is er in de maak?

Of Konami inderdaad aan Silent Hill werkt is nog niet officieel bekend, maar volgens geruchten zou het om meerdere projecten gaan. De samenwerking met Bloober Team zou zijn voor een remake van het geliefde Silent Hill 2. Ook zou een studio van Annapurna Interactive werken aan een episodische game in de reeks.

Populair Nieuws