3 toffe indiegames op gamescom 2022 om in de gaten te houden

Article
zaterdag, 27 augustus 2022 om 9:00
vikings on trampolinesf1661434792
Gamescom 2022 zit er weer op, maar we hebben natuurlijk tal van toffe games voorbij zien komen. Niet alleen zagen we de grote blockbusters, want ook zijn we aan de slag gegaan met indiegames. Dit zijn drie toffe indiegames die we tijdens gamescom 2022 gezien hebben!

Vikings On Trampolines

We trappen af met Vikings on Trampolines, de meest bizarre, schattige en bijzondere game op het lijstje. Het betreft hier een toffe 2D co-op titel waarin je samen met maximaal drie andere vrienden een bak aan plezier kunt beleven. In deze game kun je via de Adventure Mode een platform-brawler ervaren waarbij je vijanden moet zien te verslaan zonder van je trampoline te vallen. Doe je dit wel, betekent dat gelijk dat je een leven verliest.
Met toffe pixelart vliegt het platform plezier je om de oren, maar ontwikkelaar D-Pad, die hiervoor Owlboy maakte, heeft veel grotere ambities met de nieuwe game. De titel die al sinds 2011 op de planning staat, werd oorspronkelijk bedacht als een tof alternatief voor Super Smash Bros. In eerste instantie was de game namelijk een brawler waarbij je vrienden van de trampolines moet slaan om de winst te pakken. Via een Versus-modus is die optie dan ook nog steeds aanwezig.
Owlboy-studio D-Pad Studio is alleen ambitieus en heeft nog een derde modus in de game zitten. Op creatieve wijze worden sporten in de titel verwerkt waardoor er een competitie tussen jou en je vrienden ontstaat. Zo namen wij het tegen de ontwikkelaar op in een potje voetbal, waarbij je een gigantische bal in het doel van de tegenstander moet werken.
Vikings On Trampolines lijkt dan ook heel veel verschillende doelgroepen te willen bedienen. Toch is al duidelijk dat de game in haar kern perfect is voor een spelletjesavond. De game kan zelfs met één hand gespeeld worden, maar wel pas wanneer de game verschijnt. Een concrete datum is er alleen nog niet.

Evil West

Gelukkig heeft Evil West, de volgende game in onze lijst, wel een releasedatum. Evil West verschijnt namelijk op 22 november 2022 en komt uit de koker van Flying Wild Hog. Deze third-person actiegame mengt vampieren overhoop schieten en slaan met het Wilde Westen. Het is geen logische combinatie, maar in-game werkt het enorm goed.
Zo voel je constante spanning of je de vampiers wel aan kan, want de schietijzers van het oude westen hebben nou niet bepaald een groot magazijn. Gelukkig is hoofdpersoon Jesse Rentier een vampierjager en weet hij wel raad met de nekbijters. In de missie die we onder de knoppen hadden, moesten we praktisch bij de game weggetrokken worden omdat het vechten zo leuk is.
De kleine glimps die de demo gaf, liet al zien dat er nog veel meer pret te verwachten is, doordat je via ontgrendelbare vaardigheden de gevechten nog dynamischer kunt maken. Evil West is stiekem dan ook niet helemaal meer een indie gezien de game uitgegeven wordt door Focus Entertainment, maar gezien Flying Wild Hog nog vaak genoeg met bekende indie-uitgever Devolver Digital samenwerkt zien we het dit keer door de vingers.

Isonzo

De laatste titel in het lijstje die uitgelicht moet worden is Isonzo, een titel van Nederlandse bodem. Het is de derde titel in de reeks first-person shooters van ontwikkelaar Blackmill Games. Dat waren Verdun en Tannenberg, maar het derde deel van de reeks brengt je naar het strijdtoneel van Italië gedurende de Eerste Wereldoorlog.
In de opzet doet deze indie veel denken aan Battlefield 1 dankzij de focus op multiplayer schietplezier. Uiteraard oogt de game lang niet zo mooi, want de Nederlandse ontwikkelaar heeft geen toegang tot de Frostbite-engine. Anderzijds werken de schietijzers erg lekker en zijn er meer dan genoeg klassen om uit te kiezen die de speelervaring in een match van 64 spelers lekker gevarieerd maken.
Lang hoef je niet meer op deze Nederlandse game te wachten. Op 13 september verschijnt de game namelijk. De titel komt naar PC, maar verschijnt ook op PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X.

Populair Nieuws