House of the Dragon nu te kijken, crasht meteen HBO Max

News
maandag, 22 augustus 2022 om 11:00
2021 05 06 house of the dragon targaryenf1661985075
De nieuwe Game of Thrones-prequel is nu te zien op HBO Max. Maar de première is niet bepaald op rolletjes verlopen. Veel kijkers hadden last van crashes van de HBO Max app.
Game of Thrones was één de meest populaire series toen hij op tv was. Een nieuwe aflevering trok wekelijks bakken aan kijkers, ondanks dat veel fans de laatste seizoenen tegen vonden vallen. In dat opzicht lijkt House of the Dragon in de voetsporen van Game of Thrones te kunnen treden.
Bij het lanceren van de eerste aflevering afgelopen nacht konden veel mensen de serie namelijk helemaal niet kijken. HBO Max leek overbelast door het aantal gelijktijdige kijkers. Volgens HBO Max is het alleen een heel specifieke groep die er last van heeft.
Er zouden namelijk problemen zijn met verschillende Amazon-apparaten. Wie probeerde te kijken via een Amazon Fire TV of een Fire Stick. Voor zover bekend ging het op andere apparaten wel goed en konden miljoenen kijkers de première "succesvol kijken", aldus HBO Max in een statement (via The Hollywood Reporter). Overigens was de première bij ons om 3.00 uur ‘s nachts, wie nu kijkt zal dat waarschijnlijk ongestoord kunnen doen.

Waar gaat House of the Dragon over?

House of the Dragon speelt zich zo’n 200 jaar voor Game of Thrones af. In de serie is het huis Targaryen op het hoogtepunt van zijn macht. Maar de val van het huis wordt ingezet wanneer er een conflict ontstaat rondom de troonopvolging.