HBO had grote zorgen over toekomst Game of Thrones

News
woensdag, 20 juli 2022 om 16:00
2021 05 06 house of the dragon targaryenf1661985075
Het duurt niet lang meer voordat House of the Dragon verschijnt. Deze serie wordt de eerste van meerdere Game of Thrones-spinoffs. Maar het blijkt dat HBO de nodige twijfels had of Game of Thrones wel een franchise kon worden.
Een spin-off van een succesvolle serie lijkt tegenwoordig bijna meer regel dan uitzondering. Maar toch had het met Game of Thrones een heel andere kant op kunnen gaan. Juist omdat Game of Thrones zo’n enorm succes was, vreesde HBO dat het niets ging worden met een spin-off.
The Hollywood Reporter meldt dat er bij HBO veel interne zorgen waren dat het succes van Game of Thrones niet herhaald kon worden. Een falende opvolger zou een duur grapje worden en potentieel enigszins vernederend zijn voor het bedrijf. Dat HBO in zijn hele bestaan nog nooit een spin-off had gemaakt, laat staan een universum had gebouwd, maakte de keuze niet makkelijker.
Uiteindelijk is er, zoals we weten, gekozen om toch het risico te nemen. Een succesvolle reeks spin-offs kan natuurlijk veel geld in het laatje brengen. Dat wil niet zeggen dat HBO gaat proberen om Game of Thrones te overtreffen: topvrouw Francesca Orsi spreekt van een kans om goede verhalen te vertellen, niet van een poging om “de meest epische serie in de geschiedenis te vervangen”.

Waar gaat House of the Dragon over?

De eerste spin-off die we krijgen is House of the Dragon. Deze vertelt het verhaal van het huis Targaryen, zo’n 200 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones. Het huis is dan op het toppunt van zijn macht, maar de val wordt snel ingezet.
Intussen zijn er ook andere spin-offs in ontwikkeling. Zo komt er een vervolgserie rondom Jon Snow. Ook wordt er gewerkt aan een Dunk and Egg serie, naar een reeks van iets minder serieuze novelles van George R. R. Martin.