Hogwarts Legacy breekt jaren oud record

News
donderdag, 16 februari 2023 om 18:00
hogwarts legacy classf1675674505
Het zal niet als een schok komen dat Hogwarts Legacy goed verkoopt. Zowel spelersaantallen op Steam als kijkersaantallen op Twitch waren al voor lancering vrij hoog. De populariteit wordt nu ook bewezen door duizelingwekkende verkoopcijfers.
Volgens GameIndustry-journalist Christopher Dring is Hogwarts Legacy alleen digitaal al 56 procent meer verkocht in Europa dan Elden Ring vorig jaar in een vergelijkbare tijd over de toonbank ging. Aangezien Elden Ring vorig jaar behoorlijk opviel om zijn hoge verkoopcijfers, moge het duidelijk zijn dat de Harry Potter-game indrukwekkende aantallen verkoopt. Maar Elden Ring is niet de enige game die gepasseerd wordt door Hogwarts Legacy.
het omstreden avontuur op en rond Zweinstein beleeft in Europa namelijk de grootste lancering sinds Red Dead Redemption 2, inmiddels bijna vijf jaar geleden. Daarbij zijn FIFA en Call of Duty even niet meegerekend. Dat zijn immers jaarlijkse releases die door veel spelers elk jaar opnieuw worden gekocht en bijna nooit verslagen worden qua verkoopcijfers. Ook laten single-player en multiplayer zich niet altijd goed vergelijken.
Het is nog even de vraag of Hogwarts Legacy net zo snel door blijft verkopen. Er zijn in ieder geval waarschijnlijk nog veel geïnteresseerden die de game niet kunnen spelen. De versies voor PS4, Xbox One en Nintendo Switch moeten namelijk nog verschijnen en wellicht geeft dat de verkoopcijfers tegen die tijd weer een boost.

Hogwarts Legacy maakt veel los

Hogwarts Legacy is in veel opzichten goed ontvangen, maar is ook omstreden. Veel spelers willen de game bijvoorbeeld boycotten vanwege anti-transgender uitspraken van J.K. Rowling. Spelers die wel van de game kunnen genieten ontdekken intussen allerlei bedoelde en onbedoelde trucjes in de game, zoals het inzetten van kool als wapen.