Hogwarts Legacy Early Access breekt Twitch-record

News
woensdag, 08 februari 2023 om 11:00
hogwarts legacyf1673674949
Hogwarts Legacy verschijnt deze week en is zelfs al via Early Access in handen van veel spelers. Hoewel er nog de nodige controverse is rondom de game, ontvangt hij goede cijfers. Ook de interesse in de game op Twitch blijkt bijzonder groot.
De interesse in een game is natuurlijk te meten aan het aantal verkopen, maar ook de hoeveelheid content die ervan wordt gekeken is een interessante maatstaf. Wat dat betreft breekt Hogwarts Legacy nu een flink record. De game heeft namelijk een piek bereikt van 1,3 miljoen gelijktijdige kijkers, wat het hoogste ooit is voor een single-player game.
Het record was voorheen in handen van Cyberpunk 2077. In de periode rond zijn release trok die game zo’n 1,1 miljoen gelijktijdige kijkers. Er zijn volgens cijfers van Gingx.tv (via VGC) weliswaar nog games die hogere pieken hebben gehaald dan Hogwarts Legacy, maar dat zijn allemaal multiplayer games, zoals League of Legends en Fortnite.

Waarom wordt Hogwarts Legacy zo goed bekeken?

Dat Hogwarts Legacy veel kijkers trekt is geen grote verrassing. Het is een game waar fans al jaren op wachten en waar menig Harry Potter liefhebber al voor hij werd aangekondigd van droomde. De Early Access streams zullen bovendien een goede manier zijn voor twijfelaars om te bepalen of ze de game interessant vinden.
De grote populariteit van de game verandert alleen niet dat hij ook controversieel is. Veel mensen vinden nog altijd dat je de game niet moet spelen, in verband met anti-transgender uitlatingen van J.K. Rowling. Avalanche Software lijkt zich te willen distantiëren van de controverse door een transgender personage in de game op te nemen, maar door een ongelukkig gekozen naam is juist dat personage nu het middelpunt van een nieuwe controverse.