Hogwarts Legacy scoort nu al goed op Steam

News
donderdag, 09 februari 2023 om 16:00
hogwarts legacy classf1675674505
Gezien de populariteit van Harry Potter viel het te verwachten dat Hogwarts Legacy goed zou presteren. Onlangs bleek bijvoorbeeld dat de game uitzonderlijk goed bekeken werd op Twitch. Nu blijkt dat de titel ook op Steam goede zaken doet.
Hogwarts Legacy mag zich rekenen tot één van de grootste game-lanceringen ooit op Steam. De hoogst gemeten piek van gelijktijdige spelers gemeten door SteamDB staat nu op 489.139, waarmee de game Fallout 4 voorbij is gesneld. Cyberpunk 2077 is nu de enige pure single-player game die nog meer gelijktijdige spelers heeft gehad (Elden Ring staat nog tussen die twee games, maar die game heeft multiplayer elementen).
De hoogste piek van Cyberpunk 2077 is wel meer dan dubbel zo groot als die van Hogwarts Legacy, dus de koppositie is nog niet direct in zicht. Wel moet daarbij vermeld worden dat Hogwarts Legacy eigenlijk nog niet uit is. Dat de game met alleen Early Acces-gebruikers al zulke getallen oplevert, doet vermoeden dat het hek helemaal van de dam is wanneer hij voor iedereen beschikbaar is.
Op Twitch doet Hogwarts Legacy het nog beter. Daar heeft de game al zo’n 1,3 miljoen gelijktijdige kijkers getrokken, wat ongeëvenaard is voor een single-player titel. Ook op Twitch was Cyberpunk 2077 de grote rivaal, maar die is dus inmiddels ingehaald.

Hogwarts Legacy populair ondanks controverse

De populariteit van Hogwarts Legacy kan niet ontkend worden, maar de game is niet onomstreden. Door verschillende controversiële uitspraken van Harry Potter-bedenker J.K. Rowling, met name richting transgender mensen, willen velen niets met de game te maken hebben. Ontwikkelaar Avalanche Software probeert zich te distantiëren van Rowling, maar de manier waarop dat gebeurt valt ook niet bij iedereen in goede aarde.