Hogwarts Legacy zoekt fix voor vastzittende spelers

News
donderdag, 16 februari 2023 om 13:00
hogwarts legacy hippogryphf1675675091
In Hogwarts Legacy kunnen spelers uitgebreid op onderzoek uit in de Wizarding World. Sommige spelers hebben daar alleen een klein probleempje bij ontdekt: er valt weinig te ontdekken als je vastzit onder de map, zoals sommig spelers ervaren. Gelukkig zoekt Avalanche Software naar een fix.
Games zijn tegenwoordig vrij complex, wat helaas ook betekent dat ze vaker met serieuze bugs lanceren. Zo blijkt nu dat Hogwarts Legacy spelers onder de map vast komen te zitten, zonder mogelijkheid om te ontsnappen via fast travel. Het sluiten en openen van de game lijkt dat niet te verhelpen.
Geluikkig is Avalanche Software op zoek naar een fix voor dit probleem. Dat mag ook wel, want er is weinig plezier te beleven aan een game waarin je eigenlijk nergens heen kan. Voordat de fix er is, zijn er wat tijdelijk oplossingen die je kunt proberen.
De makkelijkste is om een zo oud mogelijke autosave te laden, in de hoop dat die gemaakt is voordat je in eerste instantie vast kwam te zitten. Een andere mogelijkheid is om je onder de map naar een andere locatie te bewegen waar de game wel toestaat dat je gebruik maakt van fast travel. Community Manager Chandler Wood geeft aan dat je in de buurt van het water ten oosten van Hogwarts vaak succes hebt.

Hogwarts Legacy bug heeft ook voordelen

Er zijn overigens ook spelers die zich bewust onder de map laten vallen. Op die manier kun je namelijk de common rooms van de Houses waarbij je niet bent ingedeeld bezoeken. Die werken niet per se naar behoren, maar het is een manier om de hele wereld te zien zonder de game vier keer te moeten spelen.