Zo is een NSFW mod in The Witcher 3 next-gen versie geslopen

News
donderdag, 16 februari 2023 om 18:30
the witcher 3 geralt happyf1676560564
Spelers van de next-gen versie van The Witcher 3 keken laatst vreemd op. Een NSFW mod was namelijk in de officiële versie van de game geslopen. CD Projekt RED legt nu uit hoe dat kon gebeuren.
The Witcher 3 is altijd al een game geweest met volwassen elementen. De wereld is duister en zit vol met moord, racisme en ontblote geslachtsdelen. Dat laatste ging alleen een stuk verder in de next-gen versie van de game. Daar kwam ontwikkelaar CD Projekt RED vorige week achter en heeft het probleem snel opgelost.
De next-gen versie van The Witcher 3 kent namelijk niet alleen verbeteringen van de ontwikkelaar zelf, de Poolse studio heeft ook mods gebruikt om aanpassingen te maken - met goedkeuring en compensatie voor de modders in kwestie. Eén mod was uitgebreider dan dat CD Projekt RED had gedacht, vertelt een woordvoerder aan IGN. Het ging juist niet om een NSFW mod die op het eerste gezicht de dader leek te zijn.

“Waar we recent achter zijn gekomen, is dat de vulva textures in kwestie onderdeel waren van de ‘HD Monsters Reworked’ (HDRM) mod. Niet de ‘Vaginas for Everyone’ mod.”

Hotfix niet vanwege naaktheid

Sinds de ontwikkelaar erachter is gekomen, is er snel een hotfix voor de game uitgebracht. CD Projekt RED wil duidelijk maken dat de ‘feature’ niet is verwijderd als een statement tegen naaktheid of volwassen thema’s. Volgens de studio is de update uitgebracht om ‘een visuele samenhang tussen alle karaktermodellen’ te handhaven’.