Hogwarts Legacy-acteur verdedigt zich na felle kritiek

News
maandag, 16 januari 2023 om 15:30
hogwarts legacy desktopf1609859998
Vorige week is de cast voor Hogwarts Legacy bekendgemaakt. Eén acteur kreeg daarna felle kritiek, maar hij verdedigt zijn rol in de game nu op social media.
Er kijken enorm veel mensen uit naar de release van Hogwarts Legacy, maar ondertussen zijn er ook mensen die game boycotten. Dat komt door de uitspraken van JK Rowling, de schrijfster van de Harry Potter-boeken, die ze de laatste jaren heeft gedaan over transseksuele mannen en vrouwen.
Daardoor heeft acteur Sebastian Croft nu felle kritiek gekregen van tegenstanders van JK Rowling. Croft verleent namelijk zijn stem aan een karakter in Hogwarts Legacy, maar ondertussen is hij ook de ster in de LGBT-serie Heartstopper van Netflix. De acteur reageert nu op de kritiek op Twitter.

“Ik ben gecast voor dit project drie jaar geleden, toen Harry Potter alleen de magische wereld voor mij was waar ik mee ben opgegroeid. Dit was lang voordat ik mij bewust werd van de standpunten van JK Rowling. Ik geloof oprecht dat transvrouwen vrouwen zijn en transmannen mannen.”

Grote namen in Hogwarts Legacy

Naast Sebastian Croft hebben Warner Bros. en Avalanche Software ook andere grote namen weten te strikken om hun stem te verlenen aan Hogwarts Legacy. Zo zal niemand minder dan Simon Pegg de rol van Phineas Nigellus Black spelen. Black is de nogal incompetente schoolhoofd van Hogwarts en de voorvader van Sirius Black.
En dan is er ook nog een rol weggelegd voor Luke Youngblood. Die acteur speelde ook in de Harry Potter-films. Youngblood zal je herkennen als Lee Jordan, die de commentator was voor de Quidditch games. In Hogwarts Legacy speelt hij de Ravenclaw-student Everett Clopton.