Hideo Kojima onthult Xbox-game OD

News
vrijdag, 08 december 2023 om 10:30
kojima od xboxf1702026616
Het is al een tijdje bekend dat Hideo Kojima een game maakt in samenwerking met Xbox. Er zijn zelfs al geruchten geweest over wat voor game het is. Nu is de game eindelijk officieel aangekondigd tijdens The Game Awards 2023.
Er gaan al een tijdje berichten rond dat Hideo Kojima bezig is met een game genaamd Overdose. Die is nu aangekondigd, zij het onder een iets andere naam, namelijk OD (een veelgebruikte afkorting van Overdose). De trailer onthult nog weinig en bevat zelfs geen gameplay.
Kojima maakt deze game specifiek voor Xbox, mede omdat dat bedrijf de enige partij was die de pitch voor de game begreep. Er is namelijk cloud gaming technologie nodig voor de game en Microsoft houdt zich daar veel mee bezig. Volgens Kojima is OD zonder meer een game, maar ook een nieuwe vorm van media.
Behalve Xbox heeft Kojima nog een aantal andere partners bij de ontwikkeling van de game. Zo werkt hij samen met horror-regisseur Jordan Peele (Get Out, Nope). Er zijn nog andere partners waarvan de namen momenteel niet bekend zijn.

Wanneer is de release van OD op Xbox?

Het is momenteel niet duidelijk wanneer OD daadwerkelijk uitkomt. Het is goed mogelijk dat de game nog even op zich laat wachten. Overigens is Kojima ook nog met andere games bezig. Bij de vorige editie van The Game Awards onthulde hij namelijk Death Stranding 2. Ook van die game is niet bekend wanneer hij uitkomt.