Hideo Kojima: "Iedereen dacht dat ik gek was"

News
vrijdag, 23 december 2022 om 13:00
Hideo Kojima heeft uitgelegd hoe zijn studio tot samenwerking met Microsoft is gekomen voor een aankomende titel. En de legendarische ontwikkelaar heeft opnieuw gesuggereerd dat het geen traditionele game zal zijn.
Naast het onlangs bevestigde Death Stranding 2 werkt Kojima Productions momenteel samen met Xbox aan een cloud-based project dat in juni werd aangekondigd.
Destijds beschreef Kojima het als 'een compleet nieuwe, game zoals niemand die ooit meegemaakt of gezien heeft'. In een recenter interview beweerde hij dat een van zijn volgende titels 'like a new medium' is.

Microsoft begreep het concept als enige

In een interview met IGN zegt Kojima dat er naast Death Stranding 2 nog een ongebruikelijke titel aankomt. Kojima zei dat de game voor een groot aantal potentiele partners was gepitcht, maar dat Microsoft de enige was die het concept echt begreep, terwijl anderen dachten dat hij gek was.
Kojima stelt dat hij snel verveeld raakt, maar dat hij door kan blijven gaan doordat er steeds weer nieuwe technologieën verschijnen. Daardoor raakt de ontwikkelaar steeds weer geïnteresseerd in manieren om de nieuwe technologie in games te verwerken. Hij vergelijkt het daarbij met 'een ruimteprogramma'.
Op basis van beeldmateriaal dat vorige maand uitlekte, lijkt het onaangekondigde project van Kojima een horrorspel genaamd Overdose te zijn.