Kojima brengt al zijn games naar Mac

News
dinsdag, 06 juni 2023 om 13:00
death strandingf1593412116
Met de nieuwe modellen worden Apple’s computers steeds geschikter voor games. Het is alleen nog niet zo dat alle ontwikkelaars plotseling Mac-versies maken van hun games. Hideo Kojima neemt daarin het voortouw.
Het is nooit onmogelijk geweest om te gamen op een Mac, maar ontwikkelaars en spelers geven de voorkeur meestal aan Windows. Maar al paar jaar haalt Apple geregeld de mogelijke gaming prestaties van haar Macs aan. Hideo Kojima, een grootheid in de game-industrie, is overstag en brengt zijn games naar Mac.
Dat liet Kojima weten tijdens Apple’s jaarlijkse WWDC evenement. Nog dit jaar moet Death Stranding een Mac versie krijgen. Je kunt nu al een pre-order plaatsen als je de game graag op Mac wil ervaren.
Het is bovendien de bedoeling dat de toekomstige games van Kojima Productions ook naar Mac komen. Daarover werd verder weinig gezegd, maar het is bekend dat Kojima in ieder geval aan Death Stranding 2 en een Xbox-project (dat mogelijk Overdose heet) werkt. Het lijkt waarschijnlijk dat we die allebei op de Mac kunnen verwachten.

Death Stranding maakt gebruik van alle Mac-features

Kojima laat weten dat hij geen halfbakken port van Death Stranding naar de Mac wil brengen. Hij is van plan om alle nieuwste technologieën van Apple te gebruiken voor Death Stranding. Het is de bedoeling dat Death Stranding de best mogelijke ervaring wordt op Mac.